01:02 - Donan göl gençlerin eğlence alanı oldu
01:02 - Milli Eğitim Müdürü Kokrmaz’dan değerlendirme toplantısı
01:02 - Kaymakam Alibeyoğlu, Aile Destek Merkezini ziyaret etti
01:02 - Yerli ıhlamur piyasalarda
22:56 - Sarıkamış şehitleri için bayraklı kayak gösterileri düzenlenecek
22:56 - Halep için yardım kermesi
22:56 - TATSO’dan 2016 yılı değerlendirmesi
17:47 - SON DAKİKA! Sarıyer Çayırbaşı Cezayirli Hasan Paşa Camii’nde silahlı saldırı: 2 yaralı
17:47 - Devlet Bahçeli’den Reina’ya düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama
İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle merkeze alınan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, valilikle ilgili basında yer alan habere ilişkin açıklama yaptı.
Hürriyet’in haberine göre, Vali Orhan Öztürk hakkında İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği 2 müfettiş 3 aylık inceleme sonrası hazırladıkları raporda, Bitlis Valiliği’nde 5 milyon liralık usulsüz harcama yapıldığını tespit ettiler. Valinin dün itibariyle merkeze alınmasında bu raporun etkili olduğu belirtiliyor.
250 BİN LİRA OLAN GİDER 1,5 MİLYON OLDU
Vali Öztürk hakkında hazırlanan raporda, önceki dönemde 250 bin lira olan ağırlama ve temsil giderleri, onun döneminde 1,5 milyon lirayı buldu. İstanbul’daki ünlü bir mağazadan, yılbaşı hediyesi olarak 102 kemer, 100 çorap, 51 kravat, 50 şişe parfüm, 50 ayrı paket kozmetik malzemeler alındı. Organizasyon süresince valiliğin bir aracı İstanbul’da tutuldu. Raporda ayrıca, ilde iş yapan şirketlerin, hak edişlerini alabilmek için valiliğe bağış yaptırıldığı ve bunların da kontrol dışı kullanıldığı belirtildi. Öte yandan merkeze alınan Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise kentte son dönem artan terör olaylarından sonra gündeme gelmişti.
BİTLİS VALİLİĞİ’NDEN ZARURİ AÇIKLAMA
Ulusal yayın yapan bir gazetemizde ve bazı internet sitelerinde Bitlis Valiliği ile alakalı haberlerde 5 milyon TL’lik usulsüz harcama yapıldığı, ödeneklerin kurutulduğu, pahalı yılbaşı hediye alındığı, valilik aracının İstanbul’da tutulduğu şeklinde haberler yayınlanmıştır.
Bu hususlarla ilgili olarak geçtiğimiz Nisan ayında İçişleri Bakanlığı müfettişlerimiz gereken incelemelerde bulunmuşlardır.
Yapılan harcamalar idari geleneklere, mevzuata, bölgenin içinde bulunduğu sosyal şartlara uygun, sosyal yardım ve geleneksel STK’lar başta olmak üzere eğitim, sağlık, engellilik gibi konularda çalışan vakıf ve derneklere, çocuklara, gençlere, hanımlara, güvenlik konusunda çalışan resmi kurumlara ve bu kurumlar aracılığı ile verilen cüz’i desteklerdir. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, esnaf ve 300 muhtarımız başta olmak üzere yerel yöneticilerin kültür gezilerine, irfan, edep ve ahlak konusunda yapılan çalışmalara Valiliğimizce katkı sağlanmıştır.
Sosyal alt yapıya yapılan farklı uygulamalar eksik ve yanlış değerlendirilebilmektedir. Terörden daha tehlikeli sosyal problemlere çözüm arayışı gayretlerini anlamak kolay değildir. Terörü çözeriz ama uyuşturucu gibi bu sıkıntıları parayla güvenlik tedbirleriyle çözemeyiz. Bu açıdan ilin bu konudaki kurum ve kuruluşlarından bilgi almak mümkündür.
Yapılan ihalelerin davetiye yerine açık usulde yapılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına yönelik uygulamalar özellikle güvenlik yolları yatırımları her valilikte olduğu gibi hassasiyetle yürütülmüştür.
Valiliğimizin temsil makamı oluşu sebebi ile ilin seçilmiş ve atanmış üst düzey bütün yöneticilerine ayrım yapılmaksızın getirdikleri hediyelere eş değer yılbaşı hediyesi alınıp verilmiştir.
Tasarruflu olmak para harcamamak değildir. Yönetmek harcamaktır.