01:02 - Donan göl gençlerin eğlence alanı oldu
01:02 - Milli Eğitim Müdürü Kokrmaz’dan değerlendirme toplantısı
01:02 - Kaymakam Alibeyoğlu, Aile Destek Merkezini ziyaret etti
01:02 - Yerli ıhlamur piyasalarda
22:56 - Sarıkamış şehitleri için bayraklı kayak gösterileri düzenlenecek
22:56 - Halep için yardım kermesi
22:56 - TATSO’dan 2016 yılı değerlendirmesi
17:47 - SON DAKİKA! Sarıyer Çayırbaşı Cezayirli Hasan Paşa Camii’nde silahlı saldırı: 2 yaralı
17:47 - Devlet Bahçeli’den Reina’ya düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama
Japon otomotiv devi Nissan, 2016 yılı içinde birçok kadını önemli yönetici pozisyonlarına atadı. Nissan’ın yönetim kademesindeki kadın yöneticilerin oranı, büyük Japon şirketlerin ulusal ortalamasının iki katından fazlaya ulaştı. Nissan Türkiye’de ise bu oran yüzde 35.
2016 Kadınlar Forumunun başlatmış olduğu hareket çerçevesinde Renault-Nissan İttifakı, cinsiyet uçurumunu kapatmak üzere destek verdi. Söz konusu desteğin yansıması olarak Nissan cephesinde geçtiğimiz yıl kadın çalışanların pozisyonlarında önemli gelişme kaydedildi ve birçok kadın önemli yönetici pozisyonlarına atandı.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Renault – Nissan CEO’su ve Başkanı Carlos Ghosn, “Dünya çapında önemli yetenekleri bünyemize çekmeye çalışan bir grup olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımız bizim rekabet gücümüzü arttırıyor. İttifakın her seviyesinde cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için çok önemli adımlar attık. Endüstrinin en iyi oranlarına sahibiz ancak daha yapılması gereken çok şey var” dedi.
Nissan Japonya’da 2015 yılında yüzde 8,2 olan yönetici pozisyonları, 2016 yılında yüzde 9,1’e yükseldi. Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı’nın 2015 yılı istatistiklerine göre 1.000 kişi ve üzerinde çalışana sahip şirketlerin ortalaması yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Kadınlar 2016 yılında Japonya’da üst düzey yöneticilerin yüzde 7’sini oluştururken bu oran 2008 yılı ile kıyaslandığında iki katına çıktı. 2008 yılında yüzde 7 olan kadınların Nissan’ın küresel yönetici pozisyonları içindeki payı Nisan 2016’da yüzde 13 olarak gerçekleşti. Nissan Türkiye’de ise kadın yöneticilerin oranı yüzde 35’e ulaştı. Nissan, küresel çapta yönetici pozisyonlarındaki kadınların oranını 2017 yılında yüzde 14’e çıkartmayı hedefliyor.
KADININ POZİSYONU GÜÇLENİYOR
Nissan, Japonya’da ‘Ladies First’ perakende programını genişletmeye devam ediyor. Ladies First bayiler büyük oranda kadınlar tarafından yönetiliyor. Tokyo’nun Fuchu banliyösünde bulunan bayi emzirme odası veya çocuk oyun alanları da dahil şık bir iç mimariyle dikkat çekiyor. Bayi kadın müşterilerin yanı sıra ilk kez gelenlere de benzersiz bir satın alma deneyimi yaşatmak üzere tasarlandı. Eylül rakamlarıyla Nissan 272 adet Ladies First bayisi bulunuyor.
Renault ve Nissan her yıl Kadınlar Forumu öncesinde gerek ekonomik gerekse de toplumsal anlamda cinsiyet eşitliği noktasında güncelleme yapıyor. Bu yılki konferans, 30 Kasım – 2 Aralık arasında Fransa’nın Deauville kentinde gerçekleşti. İttifakın 2006 yılından bu yana destek verdiği yıllık toplantının amacı endüstri, akademi, siyaset ve toplumda kadının rolünün güçlendirilmesini hedefliyor.
İttifak küresel çapta en başarılı 50 kadını konferansa gönderiyor. İttifak, bu yıl ayrıca ‘Zirveye Ulaşma’ başlıklı özel bir oturumun sponsorluğunu üstlenmiş durumda.