Mesajınız…
01:02 - Donan göl gençlerin eğlence alanı oldu
01:02 - Milli Eğitim Müdürü Kokrmaz’dan değerlendirme toplantısı
01:02 - Kaymakam Alibeyoğlu, Aile Destek Merkezini ziyaret etti
01:02 - Yerli ıhlamur piyasalarda
22:56 - Sarıkamış şehitleri için bayraklı kayak gösterileri düzenlenecek
22:56 - Halep için yardım kermesi
22:56 - TATSO’dan 2016 yılı değerlendirmesi
17:47 - SON DAKİKA! Sarıyer Çayırbaşı Cezayirli Hasan Paşa Camii’nde silahlı saldırı: 2 yaralı
17:47 - Devlet Bahçeli’den Reina’ya düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama
Kamran İnan 1929 yılında Bitlis’in Hizan ilçesinde dünyaya geldi. Şeyh Selahattin İnan’ın oğlu olup, Nakşibendi tarikatının Halidî kolunun
Doğu Anadolu’daki en büyük temsilcilerinden sayılan ve Gavs-i Hizanî namıyla tanınan Sıbgatullah Arvasî’nin torunudur. Annesinin, Ermeni Tehciri sırasında kurtarılan bir Ermeni kızı olduğu iddia edilir. Bu husus kardeşi Bababir kardeşi Zeynel Abidin tarafından Kürtçe yazılmış bir hiciv şiirinde dile getirilmiştir.
Liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden sonra Cenevre Siyasal Bilgiler fakültelerini hukuk doktorası ile bitirdi. Dışişleri Bakanlığı’na girdi. 14 Ekim 1973’te Adalet Partisi’nden Bitlis senatörü seçildi. İstifa ettiği 7 Haziran 1979 tarihine kadar Cumhuriyet Senatosu dışişleri komisyonu başkanılığı, Türkiye-AET karma parlamento grubu başkanlığı ile enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı (1977-1979) görevlerini aldı. 1979’dan başlayarak Cenevre’deki Birleşmiş Milletler örgütü’nde Türkiye’nin daimi temsilcisi oldu. 1983’e değin bu görevinde kaldıktan sonra yeni kurulan Milliyetçi Demokrasi Partisi’ne katıldı ve Bitlis milletvekili seçildi.
1987 başlarında Anavatan Partisi’ne geçti ve bu sefer bu partiden milletvekili seçilen İnan 1987 – 1991 arasında kurulan ANAP hükümetlerinde devlet bakanı olarak görev aldı. 17.,18.,19. ve 20. dönemlerde Bitlis’ten, 21. dönem’de Van’dan milletvekili seçildi. TBMM Dışişleri Komisyonu başkanlığı görevinde bulundu. Fransa’dan Légion D’Honneur Nişanı (2006’da Ermeni soykırımı yasasını gerekçe göstererek iade etti), Avrupa Parlamentosu Altın Madalyası ile Türkiye-AET Ortaklığı Gümüş Madalyası sahibidir.
Fransızca, İngilizce ve İtalyanca başta olmak üzere toplamda 6 dil bilmektedir.
İnan, politika yaşamını noktaladıktan sonra yazdığı kitaplar ile birikim ve deneyimlerini okuyucuları ile paylaştı. Halen çeşitli bilimsel ve sosyal içerikli toplantılarda Türkiye’nin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili konferanslar vermektedir.
Mesajınız…
sayın Kamuran inan beyefendi Türkiye’nin dış politikada yetiştirdiği en iyi siyaset bilimcisidir bu hususta bize örnek teşkil etmektedir