01:02 - Donan göl gençlerin eğlence alanı oldu
01:02 - Milli Eğitim Müdürü Kokrmaz’dan değerlendirme toplantısı
01:02 - Kaymakam Alibeyoğlu, Aile Destek Merkezini ziyaret etti
01:02 - Yerli ıhlamur piyasalarda
22:56 - Sarıkamış şehitleri için bayraklı kayak gösterileri düzenlenecek
22:56 - Halep için yardım kermesi
22:56 - TATSO’dan 2016 yılı değerlendirmesi
17:47 - SON DAKİKA! Sarıyer Çayırbaşı Cezayirli Hasan Paşa Camii’nde silahlı saldırı: 2 yaralı
17:47 - Devlet Bahçeli’den Reina’ya düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama
Avrupa’daki en geniş kapsamlı yerel ve bölgesel yönetimler birliği olan CEMR, kadın-erkek arasında eşitliğin sağlanması için üye belediyelere sorumluluk yükleyen Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı 2006’da Avusturya’nın Innsbruck kentinde yapılan toplantıda kabul edilmişti. Sözleşmeyi kabul eden belediyeler, cinsiyetçi yaşamdan arınmış yerel yönetimler için çalışacağına dair taahhütte bulunuyor.
Eş başkanlık sistemi ile yerel siyasette birçok kesimin deyimi ile “Kadın Devrimi” yaratan Kürt siyaseti,birçok maddesini zaten uyguladığı, şartı imzalayarak ortak çalışma alanları yaratmak üzere adım attı.
Konuya ilişkin Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran’ın açıklaması: “Avrupa Kadın Erkek Eşitliği Şartı ,Avrupa’daki yerel ve bölgesel yönetimlere hitaben hazırlanmıştır. Söz konusu yönetimler bu şarta imza koymaya, kadın – erkek eşitliği ilkesini hayata geçirmeye,kamusal bir görev kabul etmeye ve kendi yetki alanları dâhilinde Şart’ta öne sürülen taahhütleri uygulamaya çağrılmaktadır. İmzacı tarafların her biri, söz konusu taahhütlerin uygulanmasını desteklemek maksadıyla, Eşitlik Eylem Planı geliştirmek üzere çalışmalar yürütecektir. Bu Eylem Planı amaca uygun öncelikleri, eylemleri ve kaynakları içermektedir.
Ayrıca; imzacı tarafların her biri, uygulamada gerçek eşitliğin hayata geçirilmesi için, kendi bölgesindeki tüm kurumlar ve kuruluşlarla etkileşime geçme taahhüdünde bulunmaktadır. Kadın – erkek eşitliği herkes için temel bir hak ve demokrasi için gerekli bir değer niteliğindedir. Bu hakkın hayata geçirilmesi için kanunen tanınmasının yanısıra yaşamın her alanında – politik, ekonomik, sosyal ve kültürel – etkili uygulanmasına ihtiyaç vardır.
Bitlis Belediyesi, yukarıda kısaca içeriğine değindiğimiz Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şart’ına imza atarak 8 Mart’ı kazanımları yükselterek karşılamayı planlıyor. Aslında Belediyemizin yönetim şekli olan eşbaşkanlık sistemi, Şart imzalanmadan önce de yürürlükteydi. Yıllardan beri kadın-erkek eşitliğini sağlama,cinsiyet özgürlükçü yaşam mücadelesi veren belediyelerimiz ileriye yönelik adımları atmaya her daim devam edecektir.”dedi.